: SÄÄASEMA SUVI PÄIVIKKI: VAROITUKSIA VOIMASSA – rajuja ukkospuuskia tiedossa

Perjantai- illan ja lauantain aikana länsisuomen alueella saattaa esiintyä rajujakin ukoskuuroja. Todennäköisimmin tilanne on ohi länsisuomen alueella lauantaina iltapäivällä.

On odotettavissa, että perjantai-illan ja perjantain ja lauantain välisenä yönä etenevän säärintaman yhteydessä esiintyy rankkasade- ja ukkoskuuroja. Rintama liikkuu koko maan länsiosan yli kohti itää.  Ukkospuuskat voivat olla voimakkuudeltaan jopa yli 15 m/s. Pienialaisesti puuskien yhteydessä voi syntyä tuulivahinkoja, joiden seurauksena pienet, paikalliset sähkökatkot voivat olla mahdollisia.

Sateen mahdollisuus on paikoitellen suuri!. Säärintaman osuessa alueelle voi sataa rankastikin, jopa yli 20 mm tunnissa. Kovan sateen aikana mm. alikulut ja painanteet yleensä tulvivat. Kova rankkasade vaikuttaa myös liikenneturvallisuuteen; vesiliirron mahdollisuus kohoaa!

Huomioi irtotavarat talteen sekä varaudu sähkökatkojen varalle. Veneiden kiinnitys kannattaa käydä varmistamassa. Mikäli sateen aikana matkustat, muista vesiliirron mahdollisuus ja hidasta vauhtiasi. Turhaa liikennettä ja liikkumista on syytä välttää.