:MYRSKYVAROITUS: Ukkosrintama iskee lännestä iltapäiväksi: ukonilmasta annettu varoitus koko maahan

Voimakkaita sade- ja ukkoskuuroja liikkuu lähivuorokauden aikana maan yli itään.

Odotettavissa huomiseen iltapäivään asti:

Maan länsiosassa

Vaihtelevaa pilvisyyttä ja lounaasta alkaen sade- tai ukkoskuuroja, jotka ovat paikoin voimakkaita. Yöllä monin paikoin sumua ja yhä yksittäisiä sade- tai ukkoskuuroja. Huomenna vaihtelevaa pilvisyyttä ja varsinkin alueen eteläosassa jälleen sade- tai ukkoskuuroja. Päivän ylin lämpötila tänään 23…29 astetta, huomenna vähän alempi. Yön alin lämpötila 15…19 astetta. Enimmäkseen kohtalaista etelänpuoleista tuulta, yöllä tuuli heikkenee.

Suomenlahden länsiosa, Pohjois-Itämeri, Ahvenanmeri, Saaristomeri, Pohjanlahti ja Saimaa
Ukkospuuskia.

Suomen itäpuolella on laaja korkeapaine. Jan Mayenin tienoilla on matalapaine, joka liikkuu hitaasti koilliseen.

Maan itäosassa ja Kainuussa

Selkeää tai puolipilvistä ja poutaa. Myöhemmin iltapäivällä lännestä alkaen lisääntyvää pilvisyyttä ja paikoin sade- tai ukkoskuuroja, jotka voivat olla voimakkaita. Päivän ylin lämpötila tänään 26…31 astetta, huomenna alueen pohjoisosassa alempi. Yön alin lämpötila 17…20 astetta. Heikkoa tai kohtalaista etelänpuoleista tuulta.

Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa

Lännestä alkaen lisääntyvää pilvisyyttä ja sade- tai ukkoskuuroja, jotka voivat olla voimakkaita. Yöllä sade on paikoin jatkuvampaa ja ukkosta esiintyy lähinnä alueen itäosassa. Aamulla sää poutaantuu lännestä alkaen. Päivän ylin lämpötila tänään 20…28, huomenna 13…21 astetta. Yön alin lämpötila 15…19, Länsi- ja Pohjois-Lapissa paikoin 5…10 astetta.

https://www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset