Ilmatieteen laitos – Runsas lumisade ja pöllyävä lumi haittaavat liikennettä alkuviikosta

Voimakas matalapaine lähestyy Suomea etelästä ja tuo mukanaan runsasta lumisadetta sekä navakkaa tuulta. Ajokeli on huono maanantaina ja tiistaina.

Ilmatieteen laitoksen sunnuntaina 11. joulukuuta tekemän ennusteen mukaan Suomea lähestyy etelästä voimakas matalapaine maanantaina 12. joulukuuta. Koillistuuli voimistuu eteläisillä merialueilla todennäköisesti myrskylukemiin, maan etelä- ja keskiosassa navakaksi ja puuskissa kovaksi. Lumisade saavuttaa etelärannikon iltapäivällä ja levittäytyy illan aikana sisämaahan. Ajokeli muuttuu lumituiskun takia maan eteläosassa jopa erittäin huonoksi.

Voimakas tuuli pöllyttää kevyttä pakkaslunta, mikä huonontaa näkyvyyttä ja kinostaa lunta ajoteille. ”Maanantai-iltapäivän työmatkaliikenteessä ajokeli voi olla erittäin huono ja onnettomuusriski kohonnut”, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jani Parviainen sanoo.

Lumisade leviää yön aikana myös maan keskiosaan ja tiistaina päivällä maan pohjoisosaan, mutta samalla lumentulo ja tuuli heikkenevät vähitellen.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset