Ilmatieteen laitos: Voimakkaita myrskypuuskia viikonlopuksi maan pohjois- ja länsiosiin

wind-4_318-23827

Skandinaviasta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomeen saapuva matalapaine tuo mukanaan myrskypuuskia. Voimakkaimpia puuskat ovat tämänhetkisten ennusteiden mukaan Pohjanlahden rannikolla.

Ilmatieteen laitoksen 5. helmikuuta tekemän ennusteen mukaan pohjoisen ja luoteen välinen tuuli voimistuu lauantain ja sunnuntain välisestä yöstä alkaen maa-alueilla puuskissa jopa 25 metriin sekunnissa. Läntisillä merialueilla keskituuli voimistuu samaan suuruusluokkaan.

Todennäköisesti myrsky tulee aiheuttamaan tuulivahinkoja ja sähkökatkoksia etenkin Pohjanlahden rannikkoseudulla. Sademäärän ennustetaan yleisesti ottaen olevan melko vähäinen, Pohjanlahden rannikolla ja Pohjois-Lapissa lumisade on kuitenkin ajoittain sakeaa ja kova tuuli tuo lunta teille.

Merialuilla myrsky on todennäköisesti voimakkainta (keskituuli noin 25 m/s) Selkämerellä, Ahvenanmerellä ja Pohjois-Itämerellä. Merkitsevä aallonkorkeus nousee näillä alueilla paikoin yli kuuteen metriin.

“Tilanteeseen liittyy vielä epävarmuutta, mutta säätilanne suosii voimakkaiden puuskien esiintymistä. Tykkytilanne kasvattaa paikoin tuulivahinkojen todennäköisyyttä”, toteaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tuomo Bergman.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset: www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset