Ilmatieteen laitos – Lumipyry huonontaa ajokeliä lauantaina

white-snow-icon

Suomeen saapuu perjantain ja lauantain välisenä yönä lumisadealue, jonka vuoksi ajokeli muuttuu paikoin jopa erittäin huonoksi.

Suomen säähän jo pitkään vaikuttanut korkeapaine on väistymässä ainakin tilapäisesti idemmäs, jolloin olosuhteet muuttuvat Suomen alueella sateille suotuisammiksi.

Ilmatieteen laitoksen torstaina 30. tammikuuta laatiman ennusteen mukaan lauantain vastaisena yönä Suomeen saapuu lounaasta lumisadealue, joka leviää päivän aikana lähes koko maahan. Samalla myös kaakonpuoleinen tuuli voimistuu ja sää lauhtuu hieman lounaasta alkaen.

– Tämänhetkisen ennusteen mukaan lunta kertyy lauantain aikana suurimmassa osassa maata 5-10 cm,  etelä- ja lounaisrannikon tuntumassa lunta voi kertyä paikoin enemmänkin. Lumisade tulee puuskaisen tuulen kanssa, joten voidaan puhua lumipyrystä, sanoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela. Lumi pöllyää ja kinostuu aiheuttaen maan etelä- ja keskiosassa paikoin erittäin huonot liikenneolosuhteet.

Runsaimmat lumisateet väistyvät lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana maamme itäpuolelle, mutta lumisadealueen jälkipuolella tulee vielä ajoittaisia heikkoja lumisateita. Maan etelä- ja keskiosassa on myös jäätävien tihkusateiden mahdollisuus, mikä voi edelleen huonontaa ajokeliä.

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset