:MYRSKYVAROITUS 23.06.2021: Ilmatieteen laitos varoittaa voimakkaista ukkoskuuroista lähituntien aikana Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä

Ilmatieteen laitos on antanut keskiviikkona 23.6. klo 14.00 viranomaistiedotteen voimakkaista ukkoskuuroista lähituntien aikana Uudellamaalla, Kymenlaaksossa Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Ukkoskuurot voivat aiheuttaa paikoin tuulivahinkoja.

Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä esiintyy lähitunteina voimakkaita ukkospuuskia, jotka aiheuttavat paikoin tuulivahinkoja. Irtain omaisuus on hyvä suojata ennen tuulen voimistumista. Ihmisiä kehotetaan tarkkailemaan tilannetta ja siirtymään tarvittaessa sisätiloihin. Ulkona ollessa on syytä varoa kaatuvia puita ja maahan pudonneita sähkölinjoja.

Hätänumeroon 112 ei pidä soittaa tiedustelutarkoituksessa esimerkiksi sähkökatkoista tai kaatuneista puista. Hätänumeroon soitetaan vain kiireellisissä hätätilanteissa, kun henki, terveys, omaisuus tai ympäristö on vaarassa.

Tilannetta seurataan Ilmatieteen laitoksen verkkosivuilla ja Twitter-tilillä @meteorologit.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Toimintaohje ukkospuuskien varalle: https://www.ilmatieteenlaitos.fi/toimintaohjeita-ukkospuuskissa