Ilmatieteen laitos – Keski-Suomeen ennustetaan erittäin huonoa ajokeliä, merellä myrskyää

Keskiviikkona maan keskiosassa sataa lunta paikoin yli 15 senttimetriä. Tuuli voimistuu eteläisillä ja lounaisilla merialueilla myrskylukemiin.

Ilmatieteen laitoksen 17.12. tekemän ennusteen mukaan huomenna keskiviikkona 18. joulukuuta maahamme saapuu lounaasta voimakas matalapaine, jonka yhteydessä maan keskiosassa sataa paikoin 15–20 senttimetriä räntää tai lunta. Sade alkaa aamuyöllä vetenä maan lounaisosassa, mutta muuttuu aamun aikana rännäksi ja lumeksi muuttaen ajokelin erittäin huonoksi.

“Ajokeli on maan keskiosassa erittäin huono. Myös tykkylunta kertyy jonkin verran, mikä voi aiheuttaa paikallisia puustovaurioita”, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Juha Tuomala.

Keskiviikkoiltana ja torstain vastaisena yönä sade muuttuu myös maan eteläosassa osittain rännäksi ja loppuvaiheessa lumeksi, mutta sateet ovat jo siinä vaiheessa vetäytymässä itärajan taakse.

Merellä tuuli voimistuu eteläisillä ja lounaisilla merialueilla myrskylukemiin, ja aallokko kohoaa paikoin kovaksi. Myös merivesi nousee paikoin korkealle. Maa-alueilla puuskainen tuuli voi olla kovaa maan lounaisosassa.

Lisätietoja:

Voimassa olevat varoitukset