Koulujen päättäjäisiä vietetään pääosin aurinkoisessa säässä

Sää on koulujen päättäjäisviikonloppuna ajoittain sateista ja tuulista, mutta lauantaipäivää vietetään monin paikoin aurinkoisessa säässä.

Ilmatieteen laitoksen 30.5. tekemän ennusteen mukaan koulujen päättäjäisiä vietetään lauantaina monin paikoin aurinkoisessa säässä. Pilvisyys on runsaampaa lähinnä Lapissa, jossa saadaan paikoin sadekuuroja. Lauantaina illalla lännestä saapuu sadealue maan etelä- ja keskiosaan.

Lämpötila on ylimmillään lauantaina maan eteläosassa 17‒19 astetta, maan keskiosassa 14‒16 astetta ja maan pohjoisosassa 8‒13 astetta. Sunnuntain vastaisena yönä lämpötila laskee maan etelä- ja keskiosassa 6 ja 10 asteen välille, pohjoisosassa puolestaan nollan ja +5 asteen välille.

Vielä tänään helatorstaina ja huomenna perjantaina sää on tuulinen etenkin maan pohjoisosassa, missä tuulenpuuskat voivat aiheuttaa paikoin vahinkoa. Perjantain vastaisena yönä ja perjantaina päivällä Suomen yli kulkee sadealue itään.

Voimassa olevat varoitukset: https://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset