Viikonloppuna tuulee ja pyryttää lunta

33-1200248733hkxo

Ilmatieteen laitoksen perjantaina 25. marraskuuta tekemän ennusteen mukaan voimakas matalapaine liikkuu Suomen yli kaakkoon viikonlopun aikana. Matalapaineeseen liittyvä lumisadealue leviää perjantaina illalla länteen ja yöllä maan itäosaan.

Etelässä ja lännessä sade muuttuu lauantain kuluessa tilapäisesti vetisemmäksi. Ajokeli muuttuu suuressa osassa maata huonoksi, maan keskivaiheilla ja idässä paikoin erittäin huonoksi. Etelä-Karjalasta Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosaan ulottuvalla alueella saattaa kertyä viikonlopun aikana paikoin jopa 10 -20 cm lunta.

Matalapaineen jälkipuolella puhaltaa sunnuntaiaamusta alkaen puuskainen pohjoistuuli etenkin maan länsiosassa. Lähinnä länsirannikon läheisyydessä tuuli on paikoin noin 20 m/s ja yksittäisiä tuulivahinkoja voi esiintyä. Tuuli alkaa heiketä vasta sunnuntai-illan aikana.

Viikonloppuna kannattaa seurata ajankohtaisia tuuli- ja ajokelivaroituksia: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset