Ilmatieteen laitos – Espoossa satoi viikonloppuna paikoin poikkeuksellisen rankasti

raindrops-1338543235yQW

Lauantaina 3. syyskuuta etelärannikolle saapui mereltä rankkoja sateita usean tunnin ajan hidasliikkeisen matalapaineen ja lämpimän meren avustamana.

Ilmatieteen laitoksen mukaan suurin vuorokauden sademäärä havaintoasemilla oli Espoon Tapiolassa mitattu 60,1 millimetriä, mikä vastaan tyypillistä koko syyskuun sademäärää. Suurin tunnissa tullut sademäärä oli puolestaan Virolahden Koivuniemessä mitattu 20 mm.

Tutkadatan avulla voidaan arvioida havaintoasemien väliin tulleita sademääriä. Tämän aineiston perusteella Itä-Espoossa satoi puolessa vuorokaudessa paikoin jopa noin 90 millimetriä. Erityisesti Tapiola-Olari-Mankkaa-Laajalahti alueen sisällä sademäärät olivat poikkeuksellisen suuria eli vastaavaa esiintyy keskimäärin kerran 30 vuodessa.

Lisätietoa lauantain sademääristä ja säätilanteesta karttakuvineen on luettavissa Ilmastokatsaus-lehdestä:

www.ilmastokatsaus.fi