Ilmatieteen laitos – Lauantaina voimakkaita tuulia lähes koko maassa

cloud_wind-512

Vuodenaikaan nähden harvinaisen voimakas matalapaine saapuu lounaasta lauantain aikana Suomeen. Matalapaine tuo mukanaan puuskaista tuulta, joka saattaa aiheuttaa tuulivahinkoja suuressa osassa maata.

Ilmatieteen laitoksen 25. elokuuta tekemän ennusteen mukaan voimakkaimmat tuulenpuuskat puhaltavat todennäköisimmin lauantaipäivän ja illan aikana maan keskiosassa, Pohjois-pohjanmaalla ja Kainuussa. Tuuli on voimakassa vielä yölläkin etenkin maan itäosissa. Maan eteläosassa sekä Etelä-Lapissa tuulet ovat heikompia, mutta voivat riittää aiheuttamaan paikoin vahinkoja.

“Myrskypuuskien vaikutukset ovat todennäköisesti kohtalaiset, koska puut ovat täysin lehdessä. Eniten  sähkökatkoja ja myrskyvahinkoja tuuli aiheuttanee maan keskiosissa”, arvioi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Eerik Saarikalle. Matalapaineeseen liittyvä sade voi myös olla runsasta. Sade kertyy ennusteen mukaan kuitenkin tasaisesti eikä aiheuta suuria tulvariskejä. Lauantain vastaisena yönä kylmän rintaman edellä maan eteläosaan saattaa kehittyä ukkosia.

Voimassa olevat varoitukset: http://ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset